Liefde toen en nu

De spanning op de dansvloer is duidelijk voelbaar. De mannen leunen tegen de muur en kijken naar de andere kant van de zaal. Daar zitten de vrouwen vol spanning te wachten. Als ‘She loves you’ van de nieuwe popsensatie ‘The Beatles’ in start, weet hij dat het moment daar is. ‘Mag ik je ten dans vragen?’ Hij steekt zijn hand uit.

Lijkt dit op het begin van jouw liefdesverhaal? Waarschijnlijk niet. Tegenwoordig is liefde en seks binnen handbereik zonder dat je er de deur voor uit hoeft, laat staan de dansvloer voor op moet.

Aan de ene kant lijkt het alsof we tegenwoordig steeds snellere en vluchtigere liefde willen. Mensen swipen van partner naar partner en vreemdgaan wordt zelfs gepromoot. Maar aan de andere kant lijken we steeds preutser te worden. We worden later ontmaagd en hebben minder seks.

Hoe dan ook, de manier waarop we kijken naar liefde en seksualiteit is door de jaren heen veranderd. Met dit idee zijn vier jongeren in gesprek gegaan met hun grootouder. Hoe ging het vroeger? Hoe is het nu? En wat kunnen wij leren van de jeugd van vroeger.