Over deze productie

Ontstaan productie

Graag leg ik je uit waarom ik deze productie heb gemaakt. Ik ben zelf 23 jaar en bevind me nog middenin de zoektocht naar de juiste invulling van liefde en seksualiteit in mijn leven. Vaak heb ik gedacht precies te weten hoe alles werkt en net zo vaak ben ik hard geconfronteerd met mijn onwetendheid en jeugdigheid. Aan de ene kant lijkt het alsof we tegenwoordig steeds snellere en vluchtigere liefde willen, maar aan de andere kant lijken we steeds preutser te worden. Deze gedachte bleef rondspoken in mijn hoofd.

Ik praat vaak over liefde en seksualiteit met leeftijdgenoten. Maar de laatste mensen waarmee ik over iets spannends als seks zou praten, zijn mijn eigen grootouders. En misschien is dát juist een goede reden om dit wel te doen.

Ouderen hebben al een heel leven vol seksuele escapades en hartstochtelijke liefde achter de rug. Waarom vragen we hen niet om advies? Er is een hoop veranderd door de jaren heen. Veranderingen die ouderen met hun eigen ogen hebben gezien. Veranderingen die ervoor zorgen dat wij nu naar liefde en seksualiteit kijken zoals we doen.

Doel productie

Met deze productie heb ik geprobeerd verschillende maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van liefde en seksualiteit in kaart te brengen. Door de gesprekken tussen grootouder en kleinkind probeer ik deze ontwikkelingen tastbaar te maken en met de achtergrondartikelen probeer ik uit te zoomen en de gesprekken te vertalen naar landelijke ontwikkelingen.

Natuurlijk dek ik hiermee niet de totale lading. Er zijn zoveel maatschappelijke ontwikkelingen omtrent liefde en seksualiteit en er zijn zoveel bijpassende verhalen te vertellen, dat ik wel heb moéten kiezen. Ik hoop dat deze verhalen je zullen verassen, bewegen en misschien wel inspireren. Kun je er nou geen genoeg van krijgen? Doe eens gek en bel je eigen opa of oma op.